Friss topikok

Hamburger - mindenkinek van róla véleménye!

2012.05.09. 10:27 edemX

Míg a legtöbb ételt egyszerűen szeretik, vagy nem szeretik, a hamburger szimbólum. Hogy kinek mit szimbolizál, az eltérő. Van aki kiáll mellette, mert unja, hogy mások az egészségvédelem zászlaja alatt kereszteshadjáratot folytatnak ellene. Van aki nem hajlandó megenni, mert a globalizáció, és az egészségtelen táplálkozás megtestesítőjét látja benne. Van, aki ugyanezt látja benne, sutyiban mégis eszi, mert finom.

stockfresh 1166633 american-cheese-burger-with-fresh-salad sizeM

Amikor Magyarországon megjelent a McDonalds, akkor nem gondolták az emberek, hogy ez lesz a hamburgerből. Két nagyon kicsi, vékony szelet zsömle között ott lapul a húspogácsa 3 szem uborkával és slussz. Érdekes adat, hogy a nyitás napján 15 féle termék közül lehetett válaszolni, és a Big Mac 43 forintos árával a legdrágább volt közülük.

 

 

Ha az ember felnőtt, és szereti a hamburgert, könnyű helyzetben van, csak bemegy ízlése szerint egy nosztalgikus, vagy egy hagyományos burgerezőbe, vesz egyet és megeszi. Ha az ember gyerek, általában akkor is jól jár, mert valahogyan a legtöbb esetben sikerül hozzájutnia a hambihoz.

A bajok ott kezdődnek, amikor az ember felnőtt és gyereke van, aki a gyerekek tekintélyes hányadához hasonlóan odáig van a hamburgerért. Annyira, hogy legszívesebben minden nap azt enne.

Ilyenkor aztán a szülők törhetik a fejüket, hogy hogyan készítsenek el otthon hamburgerhez hasonlatos dolgokat, amikkel egyébként a lehető legritkább esetben lehet csak a gyerkőcök elégedettségét kicsikarni. Eleinte még felmerül a kérdés, hogy vajon lehetséges-e egészséges hamburgert csinálni, de ez általában elfelejtődik, és az lesz a lényeg, hogy ne kelljen mindig megvenni az éttermit sok pénzért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wuvii.blog.hu/api/trackback/id/tr574497934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása